Saiki Ryouta wrote: ↑September 1st, 2018, 9:54 pm
Haklı olmasına, haklısınız da özellikle görünümün çok kasıldığını düşünüyorum. Avatar ve imza bu iş için var, değil mi?
Niyetim konunun uzaması değil, sadece birkaç ekleme yapma ve bizim ne şekilde düşündüğümüzü anlama amacıyla yazıyorum.
Örneğin karakterin görünümünde kıyafet vs. betimlemesi yapılmadığı takdirde, ben o karakterin köy için tasarlanan default shinobi kıyafeti olduğunu düşünerek hareket ediyorum. Ancak avatar ve imzada bambaşka kıyafetlerde birini görüyoruz. Hal böyle olunca da karakter role oturmamış oluyor. Bu da soğutucu bir durum yaratıyor.
Aslına bakarsanız, şu an bile görünüm konusunda esnek davranıyoruz bana kalırsa. Çünkü orijinal seride kaçak shinobilerin bile hemen hemen hepsinde görünen bir alın bandı mevcuttu. Ancak yaratılan karakterler içerisinde alın bandı gibi önemli bir detaydan bahseden sadece birkaç karakter bulunuyor ve kimseye de alın bandı gibi evrenin karakteristik özelliklerinden olan bir eşyanın nerede olduğunu sormadık.
Yani özetle, evrenin dokusunu korumak ve rolün tam yapılmasını sağlayabilmek adına görünüm mevzusuna bu kadar takılmış durumdayız. Yoksa size durduk yere eziyet etme niyetinde olamayız. Karakterin 3-5 resmiyle bile çözülebilir ancak o zaman da yukarıda belirttiğim konular açıkta kalır.