Köşe Masa #1

Eskiyen, artık kullanılmayan her şeye ait yegane bölge.
Cynic
Laplace
Laplace

Re: Köşe Masa #1

Post by Cynic » September 1st, 2018, 10:14 pm

Saiki Ryouta wrote:
September 1st, 2018, 9:54 pm
Avatar ve imza bu iş için var, değil mi?
Aslında o iş için var değiller.

"Aha ben bu resimdekiyim" demek için görünüm seçmiyorsunuz. Görünüm iliştirmek karakterinize daha rahat bürünebilmeniz ve aklınızda canlandırabilmeniz, bu canlandırdığınız kişinin de başka insanların aklında az çok aynı olmasını sağlayabilmeniz için var. Fakat onun dışında karakterinizin nasıl göründüğünü açıklamanız gerekiyor. Resmin aynısını da tasvir edebilir bir oyuncu, ama yine de o tasvirin girilmesi lazım. Karaktere verilen özeni gösteriyor bu. Üç beş cümle ile bir şeylerin geçiştirilmesi hoş bir şey değil Role Play olaylarında diye düşünüyorum.
Saiki Ryouta

Post by Saiki Ryouta » September 1st, 2018, 10:19 pm

Ben biraz daha rp içi dönen olaylara önem verdiğim için farklı düşündüm. Tabii ki saygı duyuyorum fikirlerinize, haklısınız da. Ama yine de öteki düşünme şeklinde de bir haklılık payı var. En azından ben öyle düşünüyorum. Deyip, konuyu tatlılıkla kapatalım. :lol:
Image
Künye
İsim: Saiki Ryouta
Boy: 1.80
Kilo: 70
Köy: Kaçak (Ishigakure)
Element: Fuuton, Katon
Seviye: C - Rank
Rütbe: Chuunin
Ryo: 400
Prestij: -
Kullanılabilir GP: 1

Motivasyon:
Güç Arzusu: Her sabah kalktığında, aklından geçirdiği tek bir şey olurdu. Daha güçlü biri olmak. Bu yüzden her türlü zorluk ve acıya göğüs germeye kararlıdır. Önündeki yol ne kadar zor olsa da, o yol üzerinde yürümekten asla vazgeçmeyecektir.

Komplikasyon:
Açgözlülük: Kendini güçlendirmek konusunda oldukça saplantılıdır. Ne kadar tehlikeli olsa da, eğer kendini güçlendirecek bir şey varsa, o şeyi takip edecektir. Güçlü bir silah, iyi bir teknik ya da daha başka şeyler. Bu uğurda kendini tehlikeye atmaya ve insanları katletmeye hazırdır.

Güç: 3
Çeviklik: 4
Kondisyon: 8
Potansiyel: 8
Varlık: 3
Zeka: 4
Beceri Listesi
[Güç] Atletizm: 1
[Çeviklik] Akrobasi: 1
[Çeviklik] El Hassasiyeti: 1
[Çeviklik] Saklanma: 1
[Kondisyon] Form: 1
[Potansiyel] Ninshuu: 2
[Varlık] Aldatma: 1
[Varlık] Empati: 1
[Varlık] Sosyalleşme: 1
[Zeka] Tıp: 1
[Zeka] Farkındalık: 1
[Zeka] İzcilik: 1

Ninjutsu
Shunshin - D Rank
Ayatsuito - D Rank
Ryuka no Jutsu - C Rank
Fuujin no Jutsu - B Rank
Suzaku no Jutsu - A Rank
Taijutsu
-
Genjutsu
-
Karakterin Üzerinde Bulunan Ekipmanlar/Eşyalar: Standart Ekipman Çantası
10 metre Sentetik Misina(Normal)
2×Kondisyon Hapı(Normal)
1×Kan Hapı(Normal)
1×Chakra Hapı(Normal)
1×İyileştirici Hapı(Normal)
1×Patlayıcı Parşömen(Kötü)
Cynic
Laplace
Laplace

Post by Cynic » September 1st, 2018, 10:24 pm

Karakter sağlam temele oturmadan çok RP içi olay olmuyor ya. Açıkçası eskiden benzer bir kafadaydık, sadece görünüm + 2 cümlelik açıklamaya fit oluyorduk. Fakat Pembe giysiler içersinde görünüm almış biri gizlenmeye çalışınca veya giysilerinin abesliğini yok sayarak alakasız bir ortama girmeye çalışınca biraz garipsiyor insan mesela. Hani, ilk izlenim denilen şeyi simüle edebilmek karşıdaki insanın nasıl göründüğünü bilmekten geçiyor kanımca. Detaylı açıklama zorunlu olunca kişi durup bunları da düşünmek zorunda kalıyor ve bence daha oturaklı ve oynanmak istenen bir karakter ortaya çıkıyor.
Fortius
Legendary
Legendary

Post by Fortius » September 1st, 2018, 10:36 pm

Saiki Ryouta wrote:
September 1st, 2018, 9:54 pm
Haklı olmasına, haklısınız da özellikle görünümün çok kasıldığını düşünüyorum. Avatar ve imza bu iş için var, değil mi? :D
Niyetim konunun uzaması değil, sadece birkaç ekleme yapma ve bizim ne şekilde düşündüğümüzü anlama amacıyla yazıyorum.

Örneğin karakterin görünümünde kıyafet vs. betimlemesi yapılmadığı takdirde, ben o karakterin köy için tasarlanan default shinobi kıyafeti olduğunu düşünerek hareket ediyorum. Ancak avatar ve imzada bambaşka kıyafetlerde birini görüyoruz. Hal böyle olunca da karakter role oturmamış oluyor. Bu da soğutucu bir durum yaratıyor.

Aslına bakarsanız, şu an bile görünüm konusunda esnek davranıyoruz bana kalırsa. Çünkü orijinal seride kaçak shinobilerin bile hemen hemen hepsinde görünen bir alın bandı mevcuttu. Ancak yaratılan karakterler içerisinde alın bandı gibi önemli bir detaydan bahseden sadece birkaç karakter bulunuyor ve kimseye de alın bandı gibi evrenin karakteristik özelliklerinden olan bir eşyanın nerede olduğunu sormadık.

Yani özetle, evrenin dokusunu korumak ve rolün tam yapılmasını sağlayabilmek adına görünüm mevzusuna bu kadar takılmış durumdayız. Yoksa size durduk yere eziyet etme niyetinde olamayız. Karakterin 3-5 resmiyle bile çözülebilir ancak o zaman da yukarıda belirttiğim konular açıkta kalır.
.
"Kral, ben zaten son paragrafta yazdığın şeyleri bi' önceki tur görmemiş miydim?"

"Bu bir niye pasiflik vermiş AQ mesajı değil."

.
Cynic
Laplace
Laplace

Post by Cynic » September 6th, 2018, 6:21 pm

Saiki Ryouta wrote:
September 6th, 2018, 6:04 pm
Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ryuugan Mikauzi

Post by Ryuugan Mikauzi » September 15th, 2018, 5:51 pm

Ben geldim ulan :twisted: ..
Image
Künye
İsim: Ryuugan Mikauzi
Element: Raiton
Seviye: C-Rank
Ryo: 0 ryo
Ün: 10
Kullanılabilir GP:-

Motivasyon -
Komplikasyon -

Güç: 6
Çeviklik: 6
Kondisyon: 7
Potansiyel: 4
Varlık: 1
Zeka: 6

Motivasyon:

Kılıcın Yolu: Kılıcın yolu karaktere kendi lehine olmayacak olsa bile kendi öğretilerine uygun davranmayı zorunlu hale getirir. Hayatını bu zorunluluklara dair kuran bir kimse yoluna ve döngüsüne ihanet etmediği sürece engin bir iç huzura ve duru bir akla sahip olur. Kılıcın yoluna ihanet etmeden yürümek karakterin en çok arzu ettiği şey olmalıdır aksi halde iç huzuru dengesizleşir. Mikauzi için kılıcın yolunda yüründüğünde ruh ve bedeni aynı sayfada demektir. İnsanın ruhu ve bedeniyle arzuladığı veya yapmayı dilediği şeylerin karşısındakilere ise şimdiden başarılar diliyorum.

Taijutsu

Iaido(stil) b rank

Iaigiri b rank

Ninjutsu

Raijin no Jutsu b rank
Shunshin d rank

Beceri

Form x3 (fav)

Kişisel ekipmanlar

Katana ( Totsuzen'noshi ) İyi kalite.
Eikyuu Saikai

Post by Eikyuu Saikai » September 15th, 2018, 6:05 pm

Ryuugan Mikauzi wrote:
September 15th, 2018, 5:51 pm
Ben geldim ulan :twisted: ..
Ahahahaah, ben de geldim pîrim :lol:
Image
Künye
► Show Spoiler

► Show Spoiler

Teknikler
► Show Spoiler

Ekipmanlar/Eşyalar
► Show Spoiler
Ryuugan Mikauzi

Post by Ryuugan Mikauzi » September 15th, 2018, 7:06 pm

Yaşlandık ya lan : (
Image
Künye

Motivasyon -
Komplikasyon -

Motivasyon:

Kılıcın Yolu: Kılıcın yolu karaktere kendi lehine olmayacak olsa bile kendi öğretilerine uygun davranmayı zorunlu hale getirir. Hayatını bu zorunluluklara dair kuran bir kimse yoluna ve döngüsüne ihanet etmediği sürece engin bir iç huzura ve duru bir akla sahip olur. Kılıcın yoluna ihanet etmeden yürümek karakterin en çok arzu ettiği şey olmalıdır aksi halde iç huzuru dengesizleşir. Mikauzi için kılıcın yolunda yüründüğünde ruh ve bedeni aynı sayfada demektir. İnsanın ruhu ve bedeniyle arzuladığı veya yapmayı dilediği şeylerin karşısındakilere ise şimdiden başarılar diliyorum.

Taijutsu

Iaido(stil) b rank

Iaigiri b rank

Ninjutsu

Raijin no Jutsu b rank
Shunshin d rank

Beceri

Form x3 (fav)

Kişisel ekipmanlar

Maxdown
Phantasm
Phantasm

Post by Maxdown » September 15th, 2018, 7:18 pm

Oha.
Image
Ryuugan Mikauzi

Post by Ryuugan Mikauzi » September 15th, 2018, 7:25 pm

Maxdown wrote:
September 15th, 2018, 7:18 pm
Oha.
nihahah :twisted: açılın tekrar 7sw olcam
Image
Künye

Motivasyon -
Komplikasyon -

Motivasyon:

Taijutsu

Iaido(stil) b rank

Iaigiri b rank

Ninjutsu

Raijin no Jutsu b rank
Shunshin d rank

Beceri

Form x3 (fav)

Kişisel ekipmanlar

Locked

Return to “Arşiv”