Sistemlerde böyle bir kullanım yazmıyor Chakra için fakat deneyip ne olacağını görmek serbest.
Sorularınız
Re: Sorularınız
İçinde bulunduğumuz zaman diliminde evrendeki teknolojinin gelişimiyle iletişim gibi durumlar farklılıklar, çeşitlilikler göstermekte. Ancak bu teknolojik gelişimler ile ilgili düşüncemizi aşağıda okuyabilir, yapacağım açıklamaları bu düşüncemiz çerçevesinde değerlendirmeniz gerekir.
GM - Naruto wrote: ↑August 28th, 2018, 10:59 pmGünümüzde Naruto orijinal evreninin geldiği noktada teknolojik gelişmeler, geçmiş zamanlara göre bir hayli ilerlemiş durumdadır. RPGTurk Naruto evreninde de seriden gösterilen teknolojiler mevcut durumdadır. Ancak özellikle shinobilerin kullanımı için tasarlanan teknolojik aletlerin birçoğunun henüz geliştirme aşamasında olması nedeniyle günlük hayatta kullanıma uygun olmaması ve bu ekipmanların belli köylerde var olduğu dikkate alındığında oyuncuların söz konusu teknolojik ekipmanlara ulaşımı bir hayli güç olacaktır. Açıkçası tarafımızca teknolojide yaşanan bu gelişmelerin shinobi ruhunu yok ettiği düşünülmekte, söz konusu teknolojilerin halihazırdaki şekliyle oyuncularını sunulmasını sakıncalı bulmaktayız. Ancak bu demek değildir ki bu tür teknolojik ekipmanlara ulaşmanız veya karşınıza çıkması mümkün değildir.
Öncelikle devam eden orijinal seride yaşanan teknolojik gelişmeler çerçevesinde, var olan cep telefonu ve e-mail gibi iletişim yöntemleri halihazırda RPGTurk Naruto evreninde de mevcuttur. Ancak bu teknolojik yöntemler bizim açımızdan öze aykırı olduğu için Ishigakure, Kusagakure ve Amegakure gibi küçük köyleri barındıran ülkelerde yeterli altyapı mevcut olmaması nedeniyle efektif bir şekilde kullanılamamaktadır. Diğer bir deyişle, öncelikle oynanabilir köyler olmak üzere, diğer küçük köyleri barındıran ülkelerde iletişime yönelik teknolojik gelişimler minimum düzeyde mevcuttur. Bunu somutlaştırmak gerekirse, bu tarz ülkelerde Daimyolar ve yanındaki birkaç kişi ile Daichouların ve yine yanındaki birkaç kişinin bu tür teknolojik araçları kullanabildiğini söylemek mümkündür.
Öte yandan, orijinal seride de görüldüğü üzere (Konohamaru'nun çıkmış olduğu görevde), iletişim aracı olarak cep telefonu yerine menzili eskiye nazaran daha fazla olan telsiz kullanıldığı dikkat çekmektedir. Biz bu durumun yorumunu, özellikle görevlerde cep telefonu gibi teknolojik aletlerden ziyade daha geleneksel metotların kullanıldığı şeklinde yapmaktayız. Bunun sebebini ise, yine yukarıdaki alıntıda belirtmiş olduğumuz gibi, bu tür teknolojik ekipmanların hala geliştirme aşamasında olduğu ve güvenilirliği yönünde tereddütler yaşanması olarak düşünmekteyiz. Dolayısıyla, "bu aşamada" çıkmış olduğunuz görevlerde cep telefonu veya e-mail gibi teknolojiye dayalı iletişim yöntemlerini kullanmanız mümkün olamamaktadır.
Haberleşme bakımından geleneksel metotların neler olacağını ise şu şekilde sıralamak mümkün. Öncelikle en sık kullanılan iletişim yolu, şehirlerde veya kasabalarda mevcut ise, shinobi karargahlarında bulunan eğitimli kuşlar vasıtasıyla parşömene yazılı olacak şekilde bilgi aktarımıdır. Bu tür iletişim kaynağının olup olmadığının tespitini ise RP içerisinde keşfetmeniz gerekmektedir. Bir diğer iletişim yolu, yine şehirlerde veya kasabalarda mevcut ise, özel yetenekleri sayesinde bir bilgiyi başka bir yere aktarabilen shinobilerdir. Aynı şekilde bu kişilerin olup olmadığını da RP içerisinde keşfetmeniz gerekmektedir.
Bu iki temel iletişim yolu dışında, yazdığınız bir parşömeni, güvenilirliği konusu tamamen size kalmış, kervanlara vermek, gerekli ekipmanları temin etmeniz halinde VHS kasetlere kaydettiğiniz görüntüyü uygun bir vasıta ile ulaştırmak gibi yöntemlerle de haberleşmeyi gerçekleştirmeniz mümkündür.
.
"Kral, ben zaten son paragrafta yazdığın şeyleri bi' önceki tur görmemiş miydim?"
"Bu bir niye pasiflik vermiş AQ mesajı değil."
.
"Kral, ben zaten son paragrafta yazdığın şeyleri bi' önceki tur görmemiş miydim?"
"Bu bir niye pasiflik vermiş AQ mesajı değil."
.
- Kotegawa Ooki
Judaichi stili ile ilgil bir sorum var.
Ben Judaichi kasarken saf fiziksel gücümün artmayacağını ama öğrendiğim tekniklerle gücümü daha iyi ve verimli kullanıp sonuç olarak fiziksel olarak güçlenmesem de stilimi icra ettiğim sürece benle aynı statlara sahip olupta düz yumruk atan birine göre yumruklarımın daha fazla hasar potansiyeli olduğunu düşünmüştüm. Yani sistem gereği rakamsal olarak böyle bir karşılaştırma yapmak çok mümkün ve uygun değil ama açıklama kolaylığı açısından 15 Güç Statı, C-Seviye Kotegawa Ooki düz yumruk attığında 1 hasar veriyorsa; 15 Güç Statı, A-Judacihi ve C-Seviye Kotegawa Ooki Judaichi stili ile yumruk attığında 3 hasar veriyordur. Burada dikkat çekmek istediğim konu Judaichili olan Kotegawa Ooki teknik bilgisi sayesinde yumruk attığında daha fazla hasar veriyor.
Buradaki hasar artışı gücümü daha iyi kanalize etmek, yumruk atarken vücut ağırlığımı kullanmak...v.s gibi alanlardan geliyor. Yani saf fiziksel gücümde bir artış olmasada yumruk attığımda oluşturduğum hasarda bir artış var, daha doğrusu olması lazım. Aksi halde Judaichi almanın bir anlamı yok. Yani Judaichili ve Judaichisiz vurduğum yumruk aynı hasar potansiyeline sahipse bu stili alınca kazanacağım bir şey yok.
Mevcut konumun bu turunda Judaichili veya Judaichisiz attığım yumruğun, bir birinden hasar potansiyeli açısından hiçbir farkı yok ama anlatıcının açıklamasına göre ben bu tekniği alarak nasıl burun, kol...v.s kırılır öğreniyorum veya yumruğumun daha etkin olması sadece bu alanlarda işliyor ama stilin açıklamasına baktığımızda darbelerin gücünün arttığından bahsediyor. Mesela D-Seviye açıklamasında
Burada ben mi bir şeyi yanlış anladım ve kaçırıyorum? Demek istediğim bu stille yumruk atan biri ile atmayan biri ve statları eşit olan biri arasında yumruk attıkları şeye verdikleri hasar açısından bir fark var mı?
Ben Judaichi kasarken saf fiziksel gücümün artmayacağını ama öğrendiğim tekniklerle gücümü daha iyi ve verimli kullanıp sonuç olarak fiziksel olarak güçlenmesem de stilimi icra ettiğim sürece benle aynı statlara sahip olupta düz yumruk atan birine göre yumruklarımın daha fazla hasar potansiyeli olduğunu düşünmüştüm. Yani sistem gereği rakamsal olarak böyle bir karşılaştırma yapmak çok mümkün ve uygun değil ama açıklama kolaylığı açısından 15 Güç Statı, C-Seviye Kotegawa Ooki düz yumruk attığında 1 hasar veriyorsa; 15 Güç Statı, A-Judacihi ve C-Seviye Kotegawa Ooki Judaichi stili ile yumruk attığında 3 hasar veriyordur. Burada dikkat çekmek istediğim konu Judaichili olan Kotegawa Ooki teknik bilgisi sayesinde yumruk attığında daha fazla hasar veriyor.
Buradaki hasar artışı gücümü daha iyi kanalize etmek, yumruk atarken vücut ağırlığımı kullanmak...v.s gibi alanlardan geliyor. Yani saf fiziksel gücümde bir artış olmasada yumruk attığımda oluşturduğum hasarda bir artış var, daha doğrusu olması lazım. Aksi halde Judaichi almanın bir anlamı yok. Yani Judaichili ve Judaichisiz vurduğum yumruk aynı hasar potansiyeline sahipse bu stili alınca kazanacağım bir şey yok.
Mevcut konumun bu turunda Judaichili veya Judaichisiz attığım yumruğun, bir birinden hasar potansiyeli açısından hiçbir farkı yok ama anlatıcının açıklamasına göre ben bu tekniği alarak nasıl burun, kol...v.s kırılır öğreniyorum veya yumruğumun daha etkin olması sadece bu alanlarda işliyor ama stilin açıklamasına baktığımızda darbelerin gücünün arttığından bahsediyor. Mesela D-Seviye açıklamasında
diyor. Ve benzeri açıklamalar stilin farklı seviyelerinde de mevcut. Yani yine kendimi tekrarlamış olacağım ama stil benim saf fiziksel gücümü arttırmıyor ama darbelerimin şiddeti teknik bilgi sayesinde artıyor. O turdan bahsedecek olursak Judaichi tekniği kullanarak attığım düz bir yumruk bile kayaya herhangi bir zarar veremiyorsa, Judaichili veya Juidachisiz attığım düz yumruk arasında o kayaya verilen hasar açısından bir fark olmaması gayet normal çünkü iki şekilde de kayaya hasar veremiyorum ama Çakra ile uzuv güçlendirerek attığım düz bir yumruk kayaya zarar veriyorsa, aynı şekilde ama Judaichi stili ile attığım bir yumruğun kayada daha fazla hasar vermesi veya bu örneğe göre daha büyük/fazla çatlak yaratması gerekiyordu.'' GM - Naruto " wrote: Kullanıcı bu seviyede gücünü nasıl daha iyi kanalize edebildiğini öğrenir ve doğru bir şekilde yumruk/tekme hamleleri yapma disiplinini elder eder. Kullanıcının hamleleri nispeten önceye göre daha güçlüdür.
Burada ben mi bir şeyi yanlış anladım ve kaçırıyorum? Demek istediğim bu stille yumruk atan biri ile atmayan biri ve statları eşit olan biri arasında yumruk attıkları şeye verdikleri hasar açısından bir fark var mı?

Rakamsal kısımları bir kenara bırakırsan buraya kadar doğru anlamışsın, sıkıntı yok.Kotegawa Ooki wrote: ↑September 14th, 2018, 2:08 pmBuradaki hasar artışı gücümü daha iyi kanalize etmek, yumruk atarken vücut ağırlığımı kullanmak...v.s gibi alanlardan geliyor. Yani saf fiziksel gücümde bir artış olmasada yumruk attığımda oluşturduğum hasarda bir artış var, daha doğrusu olması lazım. Aksi halde Judaichi almanın bir anlamı yok. Yani Judaichili ve Judaichisiz vurduğum yumruk aynı hasar potansiyeline sahipse bu stili alınca kazanacağım bir şey yok.
Orada verilen örnek stilin burun kırmayı öğretmesini temsil etmiyor. Normalde burun kırmaya yetecek kuvvette yumruk atamayan birisi için Juudaichi öğrenmek burun kırabilecek şekilde gücünü kanalize etmeyi öğrenmesini sağlar, orada bundan bahsediliyor. Burunu kaldır, kol yap. Bir şeyler kırmayı kaldır, "hissedilebilir bir şekilde tekme atmak" de. O kısım yanlış anlaşılmış.Kotegawa Ooki wrote: ↑September 14th, 2018, 2:08 pm(...) anlatıcının açıklamasına göre ben bu tekniği alarak nasıl burun, kol...v.s kırılır öğreniyorum (...)
Ha "Juudaichi öğrenen biri gücünü doğru kullanarak bir taşa zarar bile verebilir" demek burada hatalı olur tabii, o ayrı mesele.
Evet, doğru.Kotegawa Ooki wrote: ↑September 14th, 2018, 2:08 pmYani yine kendimi tekrarlamış olacağım ama stil benim saf fiziksel gücümü arttırmıyor ama darbelerimin şiddeti teknik bilgi sayesinde artıyor.
Belki bir ihtimal kaçırdığın nokta; hedef de önemli. Stil sonuçta kayaya nasıl yumruk atıldığını öğretmiyor veya chakranın nasıl daha iyi odaklandığı konusunda bir eğitim içermiyor. Etten ve kemikten bir rakibe karşı, defansı kırmak ve blokları etkisiz hale getirmek için geliştirilmiş bir tekniğin taşa uygulanması sonucunda karşılaşılacak sonuçların aynı olmak zorunda değil sanırım, haksız mıyım?Kotegawa Ooki wrote: ↑September 14th, 2018, 2:08 pmBurada ben mi bir şeyi yanlış anladım ve kaçırıyorum? Demek istediğim bu stille yumruk atan biri ile atmayan biri ve statları eşit olan biri arasında yumruk attıkları şeye verdikleri hasar açısından bir fark var mı?
- Kotegawa Ooki
Yok yani demek istediğim şu saf gücüyle tahta bile kıramayan bir adamın Judaichi ile çelik barları yamultması zaten beklenemez ama hasar açısından baktığımızda diğer her şeyin aynı olduğu bir ortamda Juidachili bir yumrukla tamamen düz ve normal bir yumruk arasında bir fark olması lazım. Bu bir insanada olabilir veya bir nesneyede. Elbette teknik İnsan vs İnsan'a göre ayarlandığı için bir insana karşı efektifliği ile bir kayaya karşı efektifliği arasında fark var ama turda sanki hiçbir fark yokmuş gibi yazıldı yada en azından ben öyle anladım. Teyit etmek istediğim konuda buydu. Yani Judaichi ile kendimi geliştirdiğimde sadece insanlara mı daha fazla hasar verebiliyorum yoksa genel olarak yumruklarım/tekmelerim o stili icra ettiğim sürece güçleniyor mu?

Bence sen öyle anlamışsın.
Stil açıklamasında güçlendiği yazıyor.Kotegawa Ooki wrote: ↑September 14th, 2018, 3:03 pmYani Judaichi ile kendimi geliştirdiğimde sadece insanlara mı daha fazla hasar verebiliyorum yoksa genel olarak yumruklarım/tekmelerim o stili icra ettiğim sürece güçleniyor mu?
Çıkarmanı beklediğim nokta aslında şuydu; Kayada senin beklediğin etkinin oluşmamasının sebebi, senin karakterin için geçerli olmak üzere, Juudaichi stilinin kayaya yumruk atmak için yumruklarına kattığı kuvvetin chakra ile elde ettiğin kuvvetin arasında kaybolması olabilir.
Fakat bence şu ufak paragrafın tekrarlanması da lazım;
Kotegawa Ooki wrote: ↑September 14th, 2018, 3:03 pmBelki bir ihtimal kaçırdığın nokta; hedef de önemli. Stil sonuçta kayaya nasıl yumruk atıldığını öğretmiyor veya chakranın nasıl daha iyi odaklandığı konusunda bir eğitim içermiyor. Etten ve kemikten bir rakibe karşı, defansı kırmak ve blokları etkisiz hale getirmek için geliştirilmiş bir tekniğin taşa uygulanması sonucunda karşılaşılacak sonuçların aynı olmak zorunda değil sanırım, haksız mıyım?
Ayrıca bu "Yok" şeyini eskiden ben de çok kullanıyordum da şimdi farkettim çok tilt ediyormuş adamı ya. Bırakıyorum kullanmayı, siz de bırakın

- Kotegawa Ooki
Anladım teşekkürler. Ben Judaichinin katkılarını daha oransal düşündüğümden her türlü gözle görülür bir farklılık olur diye düşünmüştüm. Yok'uda daha kullanmam

- Eikyuu Saikai
Selam. Genjutsu başlığını birkaç defa okudum, eğer soracağım soruların bir cevabı sitede varsa affola. Şimdi, aksi jutsu açıklamasında belirtilmediği takdirde, her Genjutsu'nun yapım süreci için bir miktar konsantrasyon gerekiyor. Ve istisnai Genjutsu'lar dışında, jutsu başarılı olduktan sonra, bir daha konsantrasyona gerek kalmıyor. Yani, Genjutsu'yu uygulayıp başarıyla rakibimizi illüzyonun etkisi altına aldıktan sonra, karakterimiz özgürce istediği hareketleri - hamleleri yapabilir duruma geri geliyor. Buraya kadar yanlış anlamadıysam, sorum şu: Hedefimizi bir Genjutsu etkisi altında aldıktan sonra, bu jutsu'nun çalışma mekaniklerini bozmayan, bir başka Genjutsu yaptığımız zaman süreç nasıl işliyor? Başarılı mı oluyor, ortaya kararsız bir şey mi çıkıyor; yoksa hiçbir şekilde yapabileceğimiz bir şey değil mi bu? Eğer 2 farklı duyuyu yada duyguyu etkileyebilen jutsuları yapabiliyorsak, aynı duyuları etkileyen jutsularda süreç ne oluyor? Teşekkürler.
► Show Spoiler

Doğru anlamışsın.Eikyuu Saikai wrote: ↑September 15th, 2018, 8:30 pmSelam. Genjutsu başlığını birkaç defa okudum, eğer soracağım soruların bir cevabı sitede varsa affola. Şimdi, aksi jutsu açıklamasında belirtilmediği takdirde, her Genjutsu'nun yapım süreci için bir miktar konsantrasyon gerekiyor. Ve istisnai Genjutsu'lar dışında, jutsu başarılı olduktan sonra, bir daha konsantrasyona gerek kalmıyor. Yani, Genjutsu'yu uygulayıp başarıyla rakibimizi illüzyonun etkisi altına aldıktan sonra, karakterimiz özgürce istediği hareketleri - hamleleri yapabilir duruma geri geliyor. Buraya kadar yanlış anlamadıysam, (...)
Çok durumsal bir konu bu. Deneyip görmen lazım.Eikyuu Saikai wrote: ↑September 15th, 2018, 8:30 pm(...) sorum şu: Hedefimizi bir Genjutsu etkisi altında aldıktan sonra, bu jutsu'nun çalışma mekaniklerini bozmayan, bir başka Genjutsu yaptığımız zaman süreç nasıl işliyor? Başarılı mı oluyor, ortaya kararsız bir şey mi çıkıyor; yoksa hiçbir şekilde yapabileceğimiz bir şey değil mi bu? Eğer 2 farklı duyuyu yada duyguyu etkileyebilen jutsuları yapabiliyorsak, aynı duyuları etkileyen jutsularda süreç ne oluyor? Teşekkürler.
► Show Spoiler
Dipnot; Rehberde yer alması gereken bir konu gibime geliyor. Bu tarz durumlarda ne olacağını sisteme bağlamak faydalı olabilir sanırım. Diğer arkadaşlarla konuşalım aramızda.
- Kotegawa Ooki
Kendi elementimiz içinde veya dışındaki gizli olmayan jutsuları biliyor muyuz? Biliyorsak bu bilgi ne kadar derin? Yani sadece ismen mi biliyoruz? Yoksa işlevleri falanda biliniyor mu?