[Soru] Rp-out Olarak Mühür Üretiminde Sınır Nedir?

Naruto evreniyle alakalı sorularınızı ve önerilerinizi burada dile getirebilir, genel olarak sitelerin düzeni ve ilerleyişi hakkındaki sorularınızı sorabilirsiniz.
Post Reply
Chouwano Kagi
Kaçak
Kaçak
Künye:

[Soru] Rp-out Olarak Mühür Üretiminde Sınır Nedir?

Post by Chouwano Kagi » March 25th, 2025, 10:53 am

Mühürleme Sanatı sayfasında mühürlerin rp-out olarak da yapılabildiğinden bahsetmişsiniz. Mantıken bir Fuinjutsu kullanıcısı için bu durum Funyuu mührü yani ekipmanı kadar sınırlıyken karakterimin yarattığı Shikigami no Mai isimli mod ve atlamalar sayesinde teoride, üretebildiği kadar -yani bir nevi sınırsız- Funyuu mührü oluşturabiliyor. Durum buyken rp-out olarak kullanıcı taş, su, hava gibi bileşenlere sınırsız olarak erişimi olduğu varsayılabilir mi? Sadece basit ürünlerden de öte ateş, lav, buz gibi ürünlerin fazla olduğu kimi bölgelere gittiğinde bunlara da aynı şekilde erişebilir mi? Ya da beni rp out olarak, Konan gibi 600 milyar patlama enerjili kağıt üretimi yapmaktan ne alıkoyuyor?

-Powerplayci iddialarını reddediyorum ben buraya gelmek için çok itildim, kakıldım :(-
Image
► Show Spoiler
Cynic
Laplace
Laplace

Re: [Soru] Rp-out Olarak Mühür Üretiminde Sınır Nedir?

Post by Cynic » March 25th, 2025, 2:18 pm

Chouwano Kagi wrote:
March 25th, 2025, 10:53 am
Ya da beni rp out olarak, Konan gibi 600 milyar patlama enerjili kağıt üretimi yapmaktan ne alıkoyuyor?
Hiç bir şey alı koymuyor. RP içi zamansal, lojistik ve yorulma gibi problemleri bir şekilde çözebilirseniz denemesi serbest. Yani Kagi efektif olarak bütün gün durmadan kağıt üretip bunlara yeteneği ile mühürler oluşturup bir kenarı kaldırabilir.

Ama burada şunu da düşünmek lazım, bu bir bilgisayar oyunu değil (öyle muamele gösterdiğiniz için değil, genel geçer bir söylem olarak yazıyorum, yanlış anlaşılmasın) ve karakterleriniz bir vakumda durmuyor. Karakterin gerçekten bunu (uydurma da olsa) var olan bir dünyanın içinde yapıyor olduğunu unutmamak gerekli. Karakterin bunları yapıyor oluşu dikkat çekebilir, bunları bir yerde depoluyorsa orası bulunabilir, bunların hiç biri olmuyorsa bile bununla uğraşırken veya çeşitli bölgelere git gel yaparken vakit kaybedebilir, kurgusal konularda bu hususların her biri çeşitli sebeplerle baş gösterebilir.

Yani yapmanızın önünde sistemsel olarak bir engel yok ancak her seçimin bir sonucu var, karakterlerin her aksiyonunun dünyada bir yansıması var. Bunu unutmamak gerekli.
Post Reply

Return to “Sorular ve Öneriler”