Sorularınız
- Kasumikage Teki
- Kusagakure
Re: Sorularınız
Kakuzu tekniğe atlamıyor. Düşmanının ağzından balçıklı sümük fışkırıp yerleri kapladığı için aklını kullanıp duruyor ve geri çekiliyor (Ardından laf bile sokuyor ikiliye). Sonra rakipleri İzumo ve Kotetsu yerde açtıkları delik sayesinde arkasından yakalıyorlar Kakuzu'yu.
Linki ekliyorum. Değişimi de tekrar talep ediyorum <3

毒
► Show Spoiler
- Saiki Ryouta
Kasumikage Teki wrote: ↑December 17th, 2018, 4:12 pmBİR SORUM VAR EFENİM!
Mizuame Nabara açıklamasında geçen;
"Tekniğin etkisinden kurtulunması aşırı zor olsa da, teknikle temas etmeden önce, temas noktalarına chakra yollanması halinde sıvının yapışkanlığından etkilenilmez. Tekniği bilmeyen kişiler bu bilgiden yoksundur."
İbaresi ile alakalı maruzatım var. Chunin olmuş ve önceden bir çok görev geçmişi olan karakterler oynuyoruz. Buna rağmen özellikle elementi Suiton olan karakterlerin bile jutsu hakkında bilgisi olmaması bana mantıksız geldi.
Sonuçta jutsu gizli değil. İstenilirse çok kolay öğrenilebiliyor ve elementi suiton olan bir kişi illaki jutsu ile alakalı bilgiye sahip olmalı diye düşünmekteyim.
Hatta bence herkes bilmeli çünkü jutsu C Rank. Gayet common bir sümük jutsusu.
Bu konuda bir güncellemeye gidilebilir mi? (Yazı soru içermiyor dendiği için eklendi...)
Kakuzu’nun durumunda açıkçası jutsunun doğasını anlayıp geri durduğunu düşünmüyorum şahsen. Böyle bir şey olsa, zaten saldırıya geçmiş bir haldeyken duraksayıp geriye çekilmeyeceğine inanıyorum. Elbette bu bir yorumdur, Cynic-sama’nın Kakuzu örneği üzerinden durumu izah etmeye çalıştığın için fikrimi söyleyeyim dedim. Bu sebeple olayın Kakuzu üzerinden örnekle çözülmesi zor, çünkü senin yorumun da benim yorumum da geçerli olabilir. Ben olaya daha farklı bir açıyla yaklaşacağım.Kasumikage Teki wrote: ↑December 17th, 2018, 8:18 pmKakuzu tekniğe atlamıyor. Düşmanının ağzından balçıklı sümük fışkırıp yerleri kapladığı için aklını kullanıp duruyor ve geri çekiliyor (Ardından laf bile sokuyor ikiliye). Sonra rakipleri İzumo ve Kotetsu yerde açtıkları delik sayesinde arkasından yakalıyorlar Kakuzu'yu.
Aslında sorduğun soruda veya bulunduğun önermede çok haksız olduğunu da düşünmüyorum. Zira dediğin gibi, Chuunin seviyesinde birinin jutsuları anlama kapasitesi vs. bir hayli yüksek olacaktır. Özellikle kendi elementinde olan jutsular konusunda daha donanımlı olması da mümkün. Ancak evren mantığı içerisinde bu yorumla her karakterin, her jutsu konusunda bir donanıma sahip olmasını da beklemek gerekir. Katon jutsuları kullanan biri, ilerleyen dönemlerde belki de S-Rank bir jutsu için, senin bulunduğun önermede bulunabilir. Hal böyle olunca, karakterler açısından evrene zevk katan “bilinmezlik” unsuru ortadan kalkacaktır. Yani, kısacası demek istediğim, sistemde sınırlı sayıda jutsu var olsa da, hala bilinmeyen onlarca jutsu var ve sadece rehberde yazan jutsular üzerinden değerlendirme yaparak, “Karakterim aynı elemente sahip ise jutsunun doğasını anlayabilir” önermesinin, evren mantığı ve RP ilerleyişi içerisinde çok da mümkün değil.
Bu konuda özellikle seriden bir örnek vermek gerekirse Kakashi, yukarıdaki anlatımlarıma “cuk” diye oturan bir karakter. Canımız ciğerimiz olanlardan Kakashi, Sharinganlı ve binin üzerinde jutsu kopyalayıp, sözde kullanmayı bilen biri. Yetmiyor, Kakashi abimiz bir de Hokage oluyor. Yani kuşkusuz Naruto evreni içerisinde en önemli ve donanımlı karakterlerden biri. Ama Kakashi bile, karşısındaki adamların yaptığı jutsuların bazılarında “Nani!?” diyip kalıyor. Bin jutsu, Hokage, Sharingan… Bu adam bile “Nani!?” diyorsa, bir Chuuninin de jutsunun seviyesi ne olursa olsun, kendisinin bilmediği bir jutsunun doğasını kavramasını, bilmesini ve buna göre hareket etmesini mantıklı bulmuyorum.
Bunun yanında önemli bir diğer husus ise, Cynic-sama’nın aslında bu durumu öngörüp, sisteme bu durumu açıklayan, yaptığın önermeyi destekleyen bir beceri koymuş olması. Bahsettiğim beceri tahmin edebileceğin gibi “Ninshuu” isimli beceri.
Gördüğün üzere, aslında bahsettiğin durumu sağlayabilecek bir becerimiz mevcut. Zaten aynı elemente sahip olmak veya jutsunun common nitelikte olması, bir jutsunun doğasını kavramak için yeterli bir argüman değil. Ancak Ninshuu becerisi sayesinde, yukarıda belirtilen “Nani!?” durumunun aşılması muhtemel. Dolayısıyla, jutsuya dair bilgilerin öğrenilmesi veya öngörülmesi, aynı elemente sahip olmaktan, jutsunun rankından veya gizli olup olmamasından değil, yeterli Ninshuu becerisine sahip olmaktan geçiyor. Bu noktada karşılaşacağımız “Peki yeterli seviye nedir?” sorusuna direk cevap vermek gerekirse, bu tamamen RPsel bir durum olup, Ninshuu seviyenize göre size karşı kullanılan teknikler konusunda GM tarafından bilgilendirme yapılmaktadır.GM – Naruto wrote: Ninshuu, bir karakterin Shinobi öğretilerini ne kadar iyi bildiğini, ne kadar derin bir şekilde kavradığını belirtir. Ninshuu becerisi yüksek olan karakterler ilk bir kaç el mühürlerini gördükleri anda bir tekniği tanıyabilir, teknik gizli olsa bile az çok doğasını çıkarabilir. Evrende bulunan çeşitli klanlar hakkındaki bilgileri bu klanlarla karşılaştıkları zaman hatırlayabilir, bu klanların geçmişleri ve gelenekleri hakkında bilgi sahibi olabilir. Bilinmeyen bir Ninjutsu fenomeni ile karşılaştıklarında, mesela gizli bir klan tekniği veya mod gibi, bunun hakkında fikir sahibi olabilir, nasıl efektif bir biçimde karşı konulacağı hakkında mantık yürütebilir.
Saiki Ryouta wrote: ↑December 18th, 2018, 7:55 amRyuka no Jutsu için fiziksel bir bağlantı kullanılmak zorunda mı?
GM – Naruto wrote: Ryuka no Jutsu
Ninja kısa el mühürleri serisini Tora mühründe bitirir ve derin bir nefes alır. Bu aldığı nefes ile birlikte kullanıcının göğsünün ve yanaklarının şiştiği görülür. Kullanıcı aldığı bu nefesi bir alev topuna dönüştürür ve hedefi ile arasında bulunan ip veya misina gibi uzun, ince ve fiziksel bir yolu kullanarak hedefine hızla yollar. Kullanılan fiziksel yol da teknikten standart olarak hasar görür.
.
"Kral, ben zaten son paragrafta yazdığın şeyleri bi' önceki tur görmemiş miydim?"
"Bu bir niye pasiflik vermiş AQ mesajı değil."
.
"Kral, ben zaten son paragrafta yazdığın şeyleri bi' önceki tur görmemiş miydim?"
"Bu bir niye pasiflik vermiş AQ mesajı değil."
.
- Kasumikage Teki
- Kusagakure
Selamlar Fortius-san <3
Güzel demişsin ancak benim karakterim bilmeli dediğim jutsu S-Rank falan değil. Özellikle belirttim C-Rank basit bir jutsu olduğunu. Dediğin gibi bir durum olsa saçmalık olduğuna ben de kanaat getirim ve buraya taşımam zaten.
Ki ben evrendeki herkes bilmeli demiyorum. Ancak konu C veya D rank element jutsuları ise, her oyuncu olmasa bile o elementi kullanan oyuncular doğal olarak jutsular hakkında daha spesifik bilgilere sahip olmalı diye düşünmekteyim.
Kakashi örneğine de cevap vereceğim. Bizim oynadığımız Naruto evreni ile izlediğimiz Naruto evreni çok farklı. Biz listeden jutsu seçerken ve birden fazla karakter aynı jutsuya sahip olabiliyorken, bir iki istisna dışında bunu seride hiç bir zaman görmüyoruz. Seride her karakterin kendine özel bir jutsu cephaneliği var.
Goukakyuu, suijinheki gibi bir kaç jutsu dışında yapılan her tekniğe karşı sırf Kakashi değil, tüm karakterler "Nani." tepkisi veriyor zaten. Çünkü ilk defa görüyorlar ve büyük ihtimalle bir daha görmeyecekler. (Mizuame Nabara örneği buraya şurup misali oturuyor mesela.)
Ninshuu konusu ise tamamen benim bu soruları sorma sebeplerimden. Sitedeki en yüksek Ninshuu statına sahip 2 karakterden biriyim. (+Favorim de o) Buna rağmen C-Rank (üstüne basmaktan vazgeçmeyeceğim kesinlikle asdf) bir Suiton jutsusunu karakterimin bilemiyor olması çok garip geldi.
Güzel demişsin ancak benim karakterim bilmeli dediğim jutsu S-Rank falan değil. Özellikle belirttim C-Rank basit bir jutsu olduğunu. Dediğin gibi bir durum olsa saçmalık olduğuna ben de kanaat getirim ve buraya taşımam zaten.
Ki ben evrendeki herkes bilmeli demiyorum. Ancak konu C veya D rank element jutsuları ise, her oyuncu olmasa bile o elementi kullanan oyuncular doğal olarak jutsular hakkında daha spesifik bilgilere sahip olmalı diye düşünmekteyim.
Kakashi örneğine de cevap vereceğim. Bizim oynadığımız Naruto evreni ile izlediğimiz Naruto evreni çok farklı. Biz listeden jutsu seçerken ve birden fazla karakter aynı jutsuya sahip olabiliyorken, bir iki istisna dışında bunu seride hiç bir zaman görmüyoruz. Seride her karakterin kendine özel bir jutsu cephaneliği var.
Goukakyuu, suijinheki gibi bir kaç jutsu dışında yapılan her tekniğe karşı sırf Kakashi değil, tüm karakterler "Nani." tepkisi veriyor zaten. Çünkü ilk defa görüyorlar ve büyük ihtimalle bir daha görmeyecekler. (Mizuame Nabara örneği buraya şurup misali oturuyor mesela.)
Ninshuu konusu ise tamamen benim bu soruları sorma sebeplerimden. Sitedeki en yüksek Ninshuu statına sahip 2 karakterden biriyim. (+Favorim de o) Buna rağmen C-Rank (üstüne basmaktan vazgeçmeyeceğim kesinlikle asdf) bir Suiton jutsusunu karakterimin bilemiyor olması çok garip geldi.

毒
► Show Spoiler
Garip gelmesin, "demek ki daha yüksek bir Ninshuu becerisi gerektiriyormuş" diye yorumlaKasumikage Teki wrote: ↑December 18th, 2018, 2:18 pmNinshuu konusu ise tamamen benim bu soruları sorma sebeplerimden. Sitedeki en yüksek Ninshuu statına sahip 2 karakterden biriyim. (+Favorim de o) Buna rağmen C-Rank (üstüne basmaktan vazgeçmeyeceğim kesinlikle asdf) bir Suiton jutsusunu karakterimin bilemiyor olması çok garip geldi.

Yukarıda diğer dediklerine ithafen, söylediğin şeyler genel geçer anlamda zaten mümkün. Bir kaç sayfa önceki soruya verilen cevapta belirtildiği üzere zaten herkes gizli olmayan tekniklerin nasıl çalıştığını az çok biliyor. Mizuame Nabara'da o ibarenin bulunması, sadece ve sadece o teknik için spesifik olarak bu bilgiden karakterin mahrum olmasını temsil ediyor. Yani siz birisinin Goukakyuu tekniğine bakıp "adam bunu şimdi ağzından atacak mı yoksa önünde sabit mi tutacak" diye düşünebilir, hamleleriniz buna göre durumsallaştırabilir ve oluşturabilirsiniz, tekniği bilmeseniz, elementine sahip olmasanız bile.
Mizuame Nabara tekniğinde sadece ayağa çakra verildiğinde başarılı bir şekilde yapışmanın önüne geçildiğine dair kısmın bilinemeyeceğine dair bir ibare var. Yani sen o "basit C - Rank" tekniğin işleyişini biliyorsun. Öyle bir tekniğin varlığından haberdarsın, üstüne basınca yapışacağının da farkındasın. Bunun önüne geçmek için istediğin gibi önlem alabilirsin. Sadece karakterin spesifik olarak "Ya bu Mizuame Nabara. Ayağa çakra verip yapışmayı önlemek bunun kesin ve en bilinen çözümü." diye düşünememesi için o ibare var. Böyle bir şey yazarsan turun iptal edilir zaten. Onun dışında "Ya bu tekniğe basarsam yapışırım, dur önlem alayım." diyip aklına gelen bir şeyleri denemesinin önüne kimse geçmiyor. Buna "Nolur nolmaz ayağıma çakra vereyim." diye düşünmek de dahil. Bunu yapman da "meta" klasmanına girmiyor. Üzerine gelen alevden nasıl kaçıyorsan üzerine basınca yapışacağını bildiğin bir tekniğe karşı önlem almana da kimse karışamaz, mantığını RP'de gayet güzel yedirerek.
Kaldı ki o ibare sadece oyuncu karakterleri için geçerli değil. NPC'leri de kapsayan bir olay. Yoksa herkes, oyuncu ve NPC dahil, tekniğin adını duyduğu gibi ayaklarına chakra verir ve tekniği resmen "ölü Jutsu" klasmanına sokardı, haksız mıyım

Yani bütün 149 küsür teknikte geçerli olan ama sadece 1 tekniğin sadece ufak ve etrafından dolaşılabilir kısmını kapsayan aşırı spesifik ve istisna bir durum hakkında bu kadar fazla muhabbet etmemiz bence enerji kaybı. RP'ni okudum, zaten etrafından dolaşmışsın mantık çerçevesinde. Bir sıkıntı yok. Bu kadar basitti yapman gereken şey

- Kotegawa Chisa
- Ishigakure
Paranız yettiği, "vurduğunu öldürür" tarzında şeyler içermediği ve evren mantığını bozmadığı sürece herhangi bir şeyi almayı deneyebilirsiniz. Eğer bir sıkıntı olursa biz yönlendiririz her türlü. Direkt "sen bunu alma." demeyi sevmiyoruz aslında.
Tabi bazı durumlarda bunu diyebiliriz ama iyi niyetimizin suistimal edildiğini farkedersek. Ama bu ayrı bir mesele tabi.
Tabi bazı durumlarda bunu diyebiliriz ama iyi niyetimizin suistimal edildiğini farkedersek. Ama bu ayrı bir mesele tabi.
- Amano Kagami
Köyler açısından durum güncellemeleri gelmiş, peki kaçak karakterler için de böyle bir güncelleme gelecek mi? Kaçak hayatının kulağımıza fısıldadığı şeyler olacak mı? Bulunduğumuz konumlarda dolanan söylentileri "durum güncellemesi" şeklinde öğrenmemiz mümkün olabilir mi? Teşekkürler.
- Kotegawa Ooki
4. Yoklama ile birlikte sitede bir zaman atlaması oldu. Bu konu ile ilgili bir iki sorum var.
İlk olarak, rehberde her yoklamada 1 mevsimlik zaman atlaması olduğu ve 4. ile beraber karakterlerin 1 yaş yaşlandığı yazıyor ama genel durumda sadece 1 mevsimlik atlama oldu. Bu konuda bir değişiklik mi var? Karakterleri 1 yaş yaşlandırmalı mıyız?
İkinci olarak bu zaman atlaması tam nasıl yaşanmış sayılıyor. Benim toplam 4 konum var ve 4.sü devam ediyor. Evren içi zamana göre tüm bu konular aşağı yukarı 1 aylık bir süreçte yaşanıyor. Eğer zaman atlaması 1 mevsimlik ise, ben bu görevlerden sonra 3 aylık bir zaman geçirmiş mi sayılacağım? Yoksa öncesinde 3 ay geçirmiştim sonra o 4 görevi yaptım ve toplamda 4 ay(1 Mevsim) geçirmiş oldum?
Son olarak karakterim son konusunda ciddi bir şekilde yaralandı ve konu devam ediyor. Büyük ihtimalle, konudan sağ sağlim çıkarsam ileri tedaviye ihtiyaç duyacağım ama o rehberde de iyileşmeler zamana bırakılabilir diyor. Şimdi karakterim 1 yıl veya 1 mevsimlik bir zaman atlaması yaşadığı için bu süreçte ne kadar iyileştiğimi nasıl öğrenebilirim? Konu sonu GM direk 1 yıllık atlama sonundaki durumu mu bildirecek mi? Yoksa sadece o konu sonrasındaki durumum mu yazılacak? Birde ileri tedavilerde o tedaviyi uygulamak veya zamanla iyileşmesini sağlamak arasında son durum açısından bir fark var mı? Yani ileri tedavi kullanmazsan iyileşsen bile tam iyileşemezsin yada izler, kısıtlamalar ...v.s olur.
İlk olarak, rehberde her yoklamada 1 mevsimlik zaman atlaması olduğu ve 4. ile beraber karakterlerin 1 yaş yaşlandığı yazıyor ama genel durumda sadece 1 mevsimlik atlama oldu. Bu konuda bir değişiklik mi var? Karakterleri 1 yaş yaşlandırmalı mıyız?
İkinci olarak bu zaman atlaması tam nasıl yaşanmış sayılıyor. Benim toplam 4 konum var ve 4.sü devam ediyor. Evren içi zamana göre tüm bu konular aşağı yukarı 1 aylık bir süreçte yaşanıyor. Eğer zaman atlaması 1 mevsimlik ise, ben bu görevlerden sonra 3 aylık bir zaman geçirmiş mi sayılacağım? Yoksa öncesinde 3 ay geçirmiştim sonra o 4 görevi yaptım ve toplamda 4 ay(1 Mevsim) geçirmiş oldum?
Son olarak karakterim son konusunda ciddi bir şekilde yaralandı ve konu devam ediyor. Büyük ihtimalle, konudan sağ sağlim çıkarsam ileri tedaviye ihtiyaç duyacağım ama o rehberde de iyileşmeler zamana bırakılabilir diyor. Şimdi karakterim 1 yıl veya 1 mevsimlik bir zaman atlaması yaşadığı için bu süreçte ne kadar iyileştiğimi nasıl öğrenebilirim? Konu sonu GM direk 1 yıllık atlama sonundaki durumu mu bildirecek mi? Yoksa sadece o konu sonrasındaki durumum mu yazılacak? Birde ileri tedavilerde o tedaviyi uygulamak veya zamanla iyileşmesini sağlamak arasında son durum açısından bir fark var mı? Yani ileri tedavi kullanmazsan iyileşsen bile tam iyileşemezsin yada izler, kısıtlamalar ...v.s olur.

- Kasumikage Teki
- Kusagakure
Evrende kişilerin üzerinde kalıcı henge uygulayacak bir merkez var mı?

毒
► Show Spoiler