~ Eikyuu Klanı ~

"Yeni kurulan bir shinobi köyünde, kimin eli silah tutuyorsa onlar savaşı kazanır. Meselenin silahı iyi kullanmayı bilip, bilmemek ile hiçbir alakası yok!"
Jenerasyonlar ilerlemesine ilerledi ve büyük bir felaket yaşanmadığı sürece, bu klanın "varlığımız" kesinleşmişti. Artık "var"dık ve bu durum, ismi koyulmuş bir birlik durumu, neredeyse hiçbir Eikyuu'yu tatmin etmemişti. Çünkü daha fazlası neredeydi hani? Büyüklerimizin bize vaad ettikleri topraklar? Evet, silah imâl ediyorduk ve yine kendi silahlarının tüccarlığını yapıp, klanlarını döndürebiliyorduk. Hayattaydık da, sağlıklıydık da ve Ishigakure'nin kast sistemi sağ olsun; oldukça iyi bir sosyokültürel - sosyoekonomik pozisyondaydık. Fakat hiçbir Eikyuu, hiçbir zaman, Ishigakure üzerinde bir gücü olmamıştı. Bu bilgiye ulaşmak için, ansiklopedilerden veya tarihçilerden destek almama gerek yoktu. İliklerime kadar bunu hissedebiliyordum. Göçebe bir kaç insandan bugünlere gelişimiz gurur vericiydi elbet, fakat göçebe olmaktan ziyade Ishigakure'ye yatırım yapmamızın sebebinin, dünyayı değiştirmek istemeleri olduğu söylenirdi. Saka böyle söyleyip dururdu, ona da kim söyledi hiç bilmiyorum. (Kandırıldık?) Eikyuu'lar olarak hiçbir zaman demokrasiyle yönetilen bir topluluk olmasak da, uzun süre boyunca klan büyüklerinin yapmaya çalıştıkları şeyin işe yaramadığı ortadaydı. Bu yüzden, o dönemin klan liderinin: "Eski metodları unutun. Ishigakure'yi de tabii!" diyerek çağrıda bulunduğu klan üyelerinden, kendi akrabalarından, sonsuz bir destek almıştı. O gün, ilk defa klanın kayıtlarına geçmişti. Aynı zamanda, ilk defa o gün, klanın Ishigakure'nin üstünde olması gerektiği ve konumlandırılmış olduğumuz yerden bağımsız olarak hamle yapmaya karar vermiştik. Bence işte o gün, bir klan olmaktan çıkıp, bir örgüt olmaya karar vermiştik. Yaşım bu konuda fikir üretebilecek kemale erdiğinde, evimden çok uzaktaydım. Bu konuyu, babamla tartışmayı çok isterdim. Ama onun, illegal bir örgüt oluşumuzdan (böyle anılmamızdan) nefret ettiğini, hala hatırlayabiliyorum.

Anlatılanlara göre, aradan geçen 20 senede, klan artık tamamen paravan bir görünüm almıştı. Söylentiye göre, işin başlarında, ufak örgütleri; köylere ve başka örgütlere karşı kışkırtmak üzerine bir planımız varmış. Operasyonların boyutunun ufaklığı, fazla dikkat çekmeden hareketlerin gizlemelerine yardımcı olmuşlar. 'Eikyuu'lar bizzat insanları silahlandırmaya ve kendi "yem"lerini yada bir başka tabirlerle "örgütlerini" kurmaya, onları özellikle irili ufaklı köylerin üzerine musallat etmeye başladı.' Birleşik shinobi gücünden yetkili bir kaç ismin yazdığı raporda, aynen bu şekilde yazıyordu. Ishigakure tarafından bizzat yayımlanmış ve bir delil olarak kabul görmüştü. Kendi boyumuzdan büyük işe kalkışan bir klan olarak, önümüzde duran devasa gelişim potansiyelini bir kalp atımı uzaktayken kaybetmiş olmalıydık. Durumun bilançosu ise, bir düzine Eikyuu'nun, Kurobe Vadisi'nin derinliklerindeki zindana kadar eşlik etmeleri; köy dışında yaptıkları aktivitelerde ve satışlarında ciddi bir denetim ve kontrol şartlarına kadar uzanmıştı. Gerçekten de, o Eikyuu'lar arzuladıkları patlamaya o kadar yakın olmalılardı ki!.. Hâyal dâhi edemiyorum.
Günümüz. Ailemiz, ben kendilerini bıraktığım güne değin (muhtemelen sonrasında da) varlığına devam etti. Diplomatik bir manevra ile, tutuklananlar arkasından gözyaşı dökülmedi. Hala silah yapıp satıyor olmalarının, Ishigakure için önemli bir fayda olduğuna, köyün ilerini gelenlerini ikna etmeyi başardık. Klan mümkün olduğunca "şeffaf" bir hal aldı. Daha doğrusu... Öyle 'görünmeyi' seçtik. Çünkü köyün yetkilerinin ve hatta kendimizi kandırmış olsak da... Bizden öncekilerin bir adım ilerisinde duran gerçeklik, hala oradaydı. Hepimiz bunu, bilinç altlarımıza gömmüştük sanki. Bir şeylerin efendisi olma isteği hala oradaydı! Onu almak için ise, sessiz kalıp boyun eğmeyi tercih ettik. Bir gün, bir Eikyuu'nun bunu başaracaklarını biliyorduk, biliyordum. Yani... İnanmak istiyorduk. Ve bir gün, bu inancı gerçeğe dökmeye karar verdim. Ama o, başka bir günün konusu tabii...
Yeni klan lideri, aynı sessizlik geleneği sürdürdü. Ne zaman dek, bilmiyorum. Bilmiyoruz.