Sorularınız
- GM - Naruto
- Game Master
Sorularınız
Site ve Naruto evreni ile alakalı aklınıza takılan her türlü soruyu buradan bizlere ulaştırabilirsiniz.
Bu hesaba atılan PM'ler kontrol edilmemektedir.
- Saitou Shirai
Re: Sorularınız
Diyelim ki takım kaptanı oldum ve ilk takımımı başarıyla mezun ettim. İkinci ya da ondan sonraki takımlarda sağladığım başarıdan ötürü Jounin olmamama rağmen iki genin yerine üç genine eğitim verme ihtimalim söz konusu mudur?

Eğer karakterin takım yetiştirme konusunda yeterince bilgili olduğuna kanaat getirilirse, ki bu RP içi bir olaydır, karakterin standart bir 3 kişilik Genin takımına liderlik etmesine izin verilebilir. Ama o vakte kadar karakter çoktan seviye atlamış, Jounin veya Tokujo olmuş olma ihtimali de yüksek.
- Shimada Kazuo
Mühürleme Sanat'ı üstüne bir karakter oluşturmayı planlıyorum, sorum ise şu: Başlangıçta alacağım Funyuu Fuin; kendi kurgum ve konularım sonucunda Mühürleme Sanatı'nın daha farklı ve ilgi çekici taraflarını keşfedersem ve öğrenmek istersem bana bir yarar sağlar mı? Yoksa Funyuu Fuin öğrenmesem de aynı mı olur? Umarım anlatabilmişimdir.
In a world without gold we might've been heroes!
- Jin Ryoken
- Ishigakure
Merhabalar. Rehberden okuduğum kadarıyla ve gözümden kaçmamış ise sharingan tarzı şeylere sahip olamıyoruz. Büyük ihtimal bütün kurgum ve karakterimin ölümüne kadar olamadığını var sayarsak, genjutsu işi biraz sıkıntılı hal alıyor. Nedenini şöyle söylemek istiyorum, eğer genjutsu başlığındaki yeteneklere bakarsak S-Rankta bile aşırı agresif bir genjutsumuz yok. Bu durumda, bize sharinganlı birine denk bir agresiflikte jutsu yaratmamızı mümkün kılacak mısınız?

► Show Spoiler
Genjutsu teknikleri ile Sharingan yokluğunun alakasını çözemedim. İkisi farklı şeyler gibime geliyor.
Mümkün kılmaktan kasıt ne onu da anlayamadım. Prestij puanını ödeyince kafanızdaki herhangi bir tekniği yaratabiliyorsunuz. Puanınız yetiyorsa S - Rank bir şeyler bile yaratabilirsiniz. Veya derdiniz varolan bir tekniği geliştirmek ise gelişim puanı ile o tekniği genişletip güçlendirebilirsiniz. Prestij Puanı ile Genjutsu tekniklerini güçlendiren veya benzer etkiler sunan bir Mod da alabilirsiniz, mesela.
Sistemler gayet açık yazılmış ve sorduğunuz şeyi karşılıyor diye düşünüyorum.
Mümkün kılmaktan kasıt ne onu da anlayamadım. Prestij puanını ödeyince kafanızdaki herhangi bir tekniği yaratabiliyorsunuz. Puanınız yetiyorsa S - Rank bir şeyler bile yaratabilirsiniz. Veya derdiniz varolan bir tekniği geliştirmek ise gelişim puanı ile o tekniği genişletip güçlendirebilirsiniz. Prestij Puanı ile Genjutsu tekniklerini güçlendiren veya benzer etkiler sunan bir Mod da alabilirsiniz, mesela.
Sistemler gayet açık yazılmış ve sorduğunuz şeyi karşılıyor diye düşünüyorum.
- Arashi Nobu
Merhabalar yine ben, Ender
Daha önce bu sistemle açtığınız evrende sormuştum ama üzerinden zaman geçince unuttum, o yüzden tekrar sormak durumundayım. Bunshoku stili ile zinciri silah olarak kullanabilir miyiz? Savurma üzerine bir stil olduğu için bana mantıklı geldi. Teşekkür ederim

Daha önce bu sistemle açtığınız evrende sormuştum ama üzerinden zaman geçince unuttum, o yüzden tekrar sormak durumundayım. Bunshoku stili ile zinciri silah olarak kullanabilir miyiz? Savurma üzerine bir stil olduğu için bana mantıklı geldi. Teşekkür ederim

- Kotegawa Ooki
Bir kaç tane sorum var.
1. Yanlış hatırlamıyorsam önceki sitede becerileri geliştirme limiti vardı. Bu bağlantılı olduğu statın yüksekliği ile ilgiliydi. Bu kalktı mı? Beceri rehberinde bu konuda bir şey yazmıyor ama duyurularda da bunla ilgili bir değişiklik yapıldığı belirtilmemiş.
2. Sensörlerde Meishou-dou'nun B-Seviyesi için gizli olmayan tüm teknikleri inceler yazıyor. Bu Ninshuu becerisiyle çakışmıyor mu? Yani ilgili beceride sensörleri destekler diyor ama bahsi geçen sensörde ise Ninshuu beceresinin sağladığı katkının çok büyük bir kısmı sadece B yapılarak veriliyor.
3. Önceki sitede para => pp ve para => gp dönüşümleri vardı. Daha önceki siteden bildiğim kadarıyla bir süre sonra iyileşmek dışında oyuncuların kazandıkları parayı harcayabilecekleri bir yer olmuyor. Ben kazandığım paraları doğrudan olmasada rp içi dolaylı yoldan GP/PP'ye çevirebilir yada onların yerine kullanabilir miyim? Yani örnek vermek gerekirse normal bir vatandaş gibi parası ile köye görev vermem mümkün mü? Yada görev panosu yada benzeri bir panoya " Bana xxx jutsusunu öğretene 100.000 ryo. " gibi bir şey yazmam ve bu yolla birilerini bulmam mümkün mü?
1. Yanlış hatırlamıyorsam önceki sitede becerileri geliştirme limiti vardı. Bu bağlantılı olduğu statın yüksekliği ile ilgiliydi. Bu kalktı mı? Beceri rehberinde bu konuda bir şey yazmıyor ama duyurularda da bunla ilgili bir değişiklik yapıldığı belirtilmemiş.
2. Sensörlerde Meishou-dou'nun B-Seviyesi için gizli olmayan tüm teknikleri inceler yazıyor. Bu Ninshuu becerisiyle çakışmıyor mu? Yani ilgili beceride sensörleri destekler diyor ama bahsi geçen sensörde ise Ninshuu beceresinin sağladığı katkının çok büyük bir kısmı sadece B yapılarak veriliyor.
3. Önceki sitede para => pp ve para => gp dönüşümleri vardı. Daha önceki siteden bildiğim kadarıyla bir süre sonra iyileşmek dışında oyuncuların kazandıkları parayı harcayabilecekleri bir yer olmuyor. Ben kazandığım paraları doğrudan olmasada rp içi dolaylı yoldan GP/PP'ye çevirebilir yada onların yerine kullanabilir miyim? Yani örnek vermek gerekirse normal bir vatandaş gibi parası ile köye görev vermem mümkün mü? Yada görev panosu yada benzeri bir panoya " Bana xxx jutsusunu öğretene 100.000 ryo. " gibi bir şey yazmam ve bu yolla birilerini bulmam mümkün mü?

Ben de açıkçası ne cevap verdiğimi hatırlamıyorumEnder wrote: ↑September 1st, 2018, 9:36 amMerhabalar yine ben, Ender

Kotegawa Ooki wrote: ↑September 1st, 2018, 1:19 pm1. Yanlış hatırlamıyorsam önceki sitede becerileri geliştirme limiti vardı. Bu bağlantılı olduğu statın yüksekliği ile ilgiliydi. Bu kalktı mı? Beceri rehberinde bu konuda bir şey yazmıyor ama duyurularda da bunla ilgili bir değişiklik yapıldığı belirtilmemiş.
Yazmıyorsa bir sınırlama yoktur. Fakat okumak güzel şey.
Niye çakışsın ki? Ninshuu sadece teknik tanımayla alakalı bir beceri değil. Yönelim ise çok spesifik bir şeyi karşılıyor. Ninshuu'nun etki ettiği başka tonla alan var. Kaldı ki 125 GP (50 + 75) + 5 PP veren adam bence o yeteneği hakediyor.Kotegawa Ooki wrote: ↑September 1st, 2018, 1:19 pm2. Sensörlerde Meishou-dou'nun B-Seviyesi için gizli olmayan tüm teknikleri inceler yazıyor. Bu Ninshuu becerisiyle çakışmıyor mu? Yani ilgili beceride sensörleri destekler diyor ama bahsi geçen sensörde ise Ninshuu beceresinin sağladığı katkının çok büyük bir kısmı sadece B yapılarak veriliyor.
Standart ekipman alabilirsin. Onlar kesmiyorsa özel ekipman yaratabilirsin. Bunlar kırıldığında tamir edebilirsin. Ki zaten bir noktadan sonra "Operasyon"'a çıkmayı bırakıp karakterin kişisel kurgusunu kovalamak isteyeceksin. O konulardan para gelip gelmeyeceği muamma. Sürekli bir kazanç söz konusu değil yani. Karakter kurgusu kovalamak yerine sürekli operasyon yapacağım diyorsan... Zengin bir karakterin olur.Kotegawa Ooki wrote: ↑September 1st, 2018, 1:19 pm3. Önceki sitede para => pp ve para => gp dönüşümleri vardı. Daha önceki siteden bildiğim kadarıyla bir süre sonra iyileşmek dışında oyuncuların kazandıkları parayı harcayabilecekleri bir yer olmuyor.
RP içi olayları deneyerek görmen lazım.Kotegawa Ooki wrote: ↑September 1st, 2018, 1:19 pmBen kazandığım paraları doğrudan olmasada rp içi dolaylı yoldan GP/PP'ye çevirebilir yada onların yerine kullanabilir miyim? Yani örnek vermek gerekirse normal bir vatandaş gibi parası ile köye görev vermem mümkün mü? Yada görev panosu yada benzeri bir panoya " Bana xxx jutsusunu öğretene 100.000 ryo. " gibi bir şey yazmam ve bu yolla birilerini bulmam mümkün mü?