Sorularınız

Eskiyen, artık kullanılmayan her şeye ait yegane bölge.
Saiki Ryouta

Re: Sorularınız

Post by Saiki Ryouta » September 2nd, 2018, 6:38 pm

Kekkei Genkai hakkında sitede bir şey bulamadım. Ben mi bulamadım? Yoksa daha o sistem hazır değil mi?
Image
Künye
İsim: Saiki Ryouta
Boy: 1.80
Kilo: 70
Köy: Kaçak (Ishigakure)
Element: Fuuton, Katon
Seviye: C - Rank
Rütbe: Chuunin
Ryo: 400
Prestij: -
Kullanılabilir GP: 1

Motivasyon:
Güç Arzusu: Her sabah kalktığında, aklından geçirdiği tek bir şey olurdu. Daha güçlü biri olmak. Bu yüzden her türlü zorluk ve acıya göğüs germeye kararlıdır. Önündeki yol ne kadar zor olsa da, o yol üzerinde yürümekten asla vazgeçmeyecektir.

Komplikasyon:
Açgözlülük: Kendini güçlendirmek konusunda oldukça saplantılıdır. Ne kadar tehlikeli olsa da, eğer kendini güçlendirecek bir şey varsa, o şeyi takip edecektir. Güçlü bir silah, iyi bir teknik ya da daha başka şeyler. Bu uğurda kendini tehlikeye atmaya ve insanları katletmeye hazırdır.

Güç: 3
Çeviklik: 4
Kondisyon: 8
Potansiyel: 8
Varlık: 3
Zeka: 4
Beceri Listesi
[Güç] Atletizm: 1
[Çeviklik] Akrobasi: 1
[Çeviklik] El Hassasiyeti: 1
[Çeviklik] Saklanma: 1
[Kondisyon] Form: 1
[Potansiyel] Ninshuu: 2
[Varlık] Aldatma: 1
[Varlık] Empati: 1
[Varlık] Sosyalleşme: 1
[Zeka] Tıp: 1
[Zeka] Farkındalık: 1
[Zeka] İzcilik: 1

Ninjutsu
Shunshin - D Rank
Ayatsuito - D Rank
Ryuka no Jutsu - C Rank
Fuujin no Jutsu - B Rank
Suzaku no Jutsu - A Rank
Taijutsu
-
Genjutsu
-
Karakterin Üzerinde Bulunan Ekipmanlar/Eşyalar: Standart Ekipman Çantası
10 metre Sentetik Misina(Normal)
2×Kondisyon Hapı(Normal)
1×Kan Hapı(Normal)
1×Chakra Hapı(Normal)
1×İyileştirici Hapı(Normal)
1×Patlayıcı Parşömen(Kötü)
Fortius
Legendary
Legendary

Post by Fortius » September 2nd, 2018, 8:17 pm

Matsuoka Sojuro wrote:
September 2nd, 2018, 6:22 pm
Gm - Naruto wrote:Kaçaklar standart ekipmanları daha ucuza karaborsadan edinebilirler. Dükkandan yapacakları her alışveriş %20 indirimlidir.

Bu indirimi özel yaratım eşyalarında görebiliyor muyuz? Yoksa sadece standart ekipmanları satın alırken uygulanan bir şey midir?
Gm - Naruto wrote:Kaçaklar standart ekipmanları daha ucuza karaborsadan edinebilirler. Dükkandan yapacakları her alışveriş %20 indirimlidir.
Okumak, okumak ve okumak...
Saiki Ryouta wrote:
September 2nd, 2018, 6:38 pm
Kekkei Genkai hakkında sitede bir şey bulamadım. Ben mi bulamadım? Yoksa daha o sistem hazır değil mi?
Seni Mod Yaratımı konusuna davet ediyoruz. Eğer karakteriniz Kekkei Genkai şeklinde bir şeyler istiyorsa, bunu Mod Yaratma başlığında "Bu benim klanımın Kekkei Genkai'sidir" şeklindeki kurgusuyla yapabilir.
.
"Kral, ben zaten son paragrafta yazdığın şeyleri bi' önceki tur görmemiş miydim?"

"Bu bir niye pasiflik vermiş AQ mesajı değil."

.
Jin Ryoken
Ishigakure
Ishigakure
Künye:

Post by Jin Ryoken » September 2nd, 2018, 10:57 pm

Mod olarak Sharingan benzeri bir göz yeteneği almamız mümkün müdür ? Bu konuda sınırlama var ise, nasıl bir sınırlama var ?
Image
► Show Spoiler
Cynic
Laplace
Laplace

Post by Cynic » September 2nd, 2018, 11:00 pm

Mod olarak Doujutsu almanızda bir sınırlama yok. Kurgusunu ve mantığını yedirdiğiniz sürece her şey mümkün. Tek sıkıntı "aslında bende Uchiha kanı varmış" gibisinden olaylara girip direkt Sharingan yaratmaya çalışmak. Orjinal şeyler yaratın istiyoruz kısaca, seride hali hazırda varolan şeyleri tekrar yaratırsanız onaylamama ihtimalimiz aşırı yüksek.
Jirou Ryu

Post by Jirou Ryu » September 2nd, 2018, 11:04 pm

Açıkçası sormaya çekindiğim bir soru ama gene de soracağım. Evrenin konsepti gereği, Genin zamanlarımız biraz arka planda kalıyor. Evet biliyorum bu oyuncudan oyuncuya değişecek bir faktör. Yani isteyen o zamanları irdeleyip, hem geçmiş hemde free rp vasıtası ile güzelce o zamanları değerlendirebilir.

Ama kafama takılan bir kaç detay var.

Birincisi; Oyuncular lejantlarına genin zamanındaki takımını npc olarak ekleyebilir mi? Bu soruyu sormamın sebebi, oynanabilir köylerimiz diğer demirbaş köylere göre küçükler. Bizim yaratacağımız npcler sizleri bir şekilde etkileyebilir ya da mantıksal olarak oyunculardan yarısı bile bu yönteme başvursa abartı bir Shinobi yığınlığı oluşabilir. Bu yüzden bunun mümkün olup olamayacağına emin olamadım.

Gereksiz bir soruysa kusura bakmayın.

İkincisi ise; Yukarıda bir arkadaş bir benzerini sormuş aslında ama tam olarak benim soruma cevap olmuyor. Mevcut Jounin'ler geçmişte Genin takımlarımızın kaptanı olarak Lejanta işleyebilir miyiz? İşleyemiyorsak aynı şekilde takım kaptanlarını da npc olarak oluşturabilir miyiz?
Image
I'm Kita Usagi's bitch.
Künye
İsim: Jirou Ryu
Element: Raiton
Seviye: C-Rank
Ryo: 235.000 Ryo
Prestij: 2 PP
Ün: 29
Kullanılabilir GP: 0 GP
Motivasyon
Tek adam olmak: Tüm dünyayı tek bir çatı altında toplama hedefi onun motivasyonudur. Bu sayede dünyadaki tüm gereksiz savaşları sonlandıracağına inanmaktadır ve gerekirse bunun için bir savaş daha çıkartmaya hazırdır.
Komplikasyon
Kanayan yara: Ailesinin ölüp ölmediğini bilmemek onun kalbine saplanmış bir hançer gibidir. Sürekli kanamasına, sürekli acımasına sebep olmaktadır. Her zaman aklının ucunda bu soruyla yaşamasına sebep olmaktadır ve kim bilir belki bu soru onun sonu olacaktır.

Özellikler
Yeni Avcılar Karakter Bingo Kitabı’nda bulunan bir kaçağı başarılı bir şekilde avlamış olduğu için shinobiler içerisinde daha tanınır hale gelmiştir. Bu tanınmanın getirisi olarak da, diğer shinobilerle girdikleri etkileşimlerde, daha saygı duyulur ve sözleri daha dinlenir olmaktadır. Karakterin durum içerisinde mantıklı hareketleri –mevcut stat ve becerileri de dikkate alınarak- diğer shinobiler tarafından fazla sorgulanmaz.

Bu özellik GP veya PP harcayarak geliştirilemez. Tamamen kurgusal bir yapısı bulunması nedeniyle, karakter bu özelliği kaybedebilir.

Üç Kişinin Sırrı Ishichou ile karakter arasında geçen konuşmalar sırasında karaktere verilen gizli görev nedeniyle, Ishichou’nun karaktere duyduğu güven artmıştır. Bu sayede karakter Ishichou’ya daha ulaşabilir olduğu gibi, karakterin bilgi erişimi, görüş alışverişi veya benzeri konularda Ishichou tarafından daha iyi bir yönlendirilmesi muhtemeldir. Bununla birlikte, Ishichou’nun artan güveni karakterler üzerinde başarı konusunda daha büyük baskı oluşturmaktadır. Karakter hatalı karar almaktan ve hatalı adımlar atmaktan çekinmektedir. Bu nedenle karakter, doğrudan bir aksiyon alırken daha öncekilere nazaran daha düşünceli bir şekilde hareket etmektedir.

Bu özellik karakterin diğer shinobi ve kişilerle etkileşimine herhangi bir etkide bulunmaz. Bununla birlikte tamamen kurgusal bir yapısı bulunması nedeniyle, karakter bu özelliği kaybedebilir.

Güç: 10
Çeviklik: 11
Kondisyon: 6
Potansiyel: 5

Beceri Listesi
[Güç] Atletizm: 10
*[Kondisyon] Form: 10
*[Potansiyel] Ninshuu: 5
*[Varlık] Empati: 3

Ninjutsu
Shunshin, D-rank
Otonaku Ashi Jutsu, D-rank
Girigiri, D-Rank
Kizetsu no Jutsu, C-Rank
Choune no Jutsu, C-rank
Jintei, C-Rank
Raiton no Yoroi, A-rank
Raiyata, A-rank

Taijutsu
Musatsu Stili, B-Rank

Genjutsu
Kokuangyou no Jutsu, A-rank
Shibou no Jutsu, B-rank

Özel mod
Kage no Senshi

Karakterin Üzerinde Bulunan Ekipmanlar/Eşyalar
-Kaderin cilvesi sonucu elde edilen Wakizashi (Sırtında bulundurur)
-Özel Üretim Tantou (Belinde, ulaşımı oldukça kolay bir yerde bulundurur)
-Ryu'nun ekstra shinobi ekipmanlarını koymak için kullandığı özel üretim ekipman çantası (Sağ bacağında ulaşımı kolay bir yerde asılıdır.)
Jin Ryoken
Ishigakure
Ishigakure
Künye:

Post by Jin Ryoken » September 2nd, 2018, 11:12 pm

Cynic wrote:
September 2nd, 2018, 11:00 pm
Mod olarak Doujutsu almanızda bir sınırlama yok. Kurgusunu ve mantığını yedirdiğiniz sürece her şey mümkün. Tek sıkıntı "aslında bende Uchiha kanı varmış" gibisinden olaylara girip direkt Sharingan yaratmaya çalışmak. Orjinal şeyler yaratın istiyoruz kısaca, seride hali hazırda varolan şeyleri tekrar yaratırsanız onaylamama ihtimalimiz aşırı yüksek.
Bu durumda bir soru daha sormak istiyorum. Kendi kafamda bir şey var lakin, sadece aradan bir örneğini vererek soracağım. Böylece diğer arkadaşlar yaratmak isterse onlara bir rehber olur.

Örnek olarak X Dojutsusunu yarattım. Lakin, özellikleri içinde serideki Sharinganın tek bir özelliğinin, gelişmiş halini barındırıyor. Özelliği ise, hızlı hareketleri çok çabuk sentezleyebilme, hareketin başlangıcından itibaren hareketi tahmin etme yapalım. Şimdi, sharingan kullanıcılarında bu özellik vardı biliyorsunuz, X Dojutsusu ise sadece bu özelliğe kurulu ve daha gelişmiş bir şekilde görebiliyor olarak ayarladım. Bunun onaylanma durumu var mıdır ? Sonuçta sharingandan bir özellik barındırıyor olması, onaylanması açısından engel midir ?
Image
► Show Spoiler
Cynic
Laplace
Laplace

Post by Cynic » September 2nd, 2018, 11:18 pm

Soru sormaktan çekinmeyin. Cevaplamak için buradayız sonuçta. Gerçi rehberlerde bariz yazılı şeyler sorulunca ben çok üzülüyorum o ayrı mesele ama bu soruda bir sıkıntı yok.
Jirou Ryu wrote:
September 2nd, 2018, 11:04 pm
Birincisi; Oyuncular lejantlarına genin zamanındaki takımını npc olarak ekleyebilir mi?
Ekleyebilirsiniz, eklemeniz hoş bile olur. Biz her karakterin Lejant gibi ek, GM onayı gerektirmeyen konularını inceliyoruz hoşumuza giden karakterleri kullanmaya çalışıyoruz o karakterin kurgusunda bir şekilde. Çok nadir oluyor bu durum ama yine de bizim için açık bir kapı veya fikir oluyor. O bağlamda doldurulması bence gayet yerinde. Hikayelerini de istediğiniz gibi yazabilirsiniz mantık çerçevesinde olduğu sürece; "şu takım arkadaşı kolunu kaybetti, benim hatam olduğu için şu takım arkadaşı da benden nefret ediyor, diğeriyle de evlendik" gibi. Bunlar karaktere tat katan şeyler.
Jirou Ryu wrote:
Mevcut Jounin'ler geçmişte Genin takımlarımızın kaptanı olarak Lejanta işleyebilir miyiz?
İşleyebilirsiniz fakat o durum sıkıntı çıkarabiliyor. Mesela o Jounin'in karakteriniz hakkında nasıl hissettiğini siz ayarlayamazsınız veya geçmişinde köklü değişiklikler yaptıracak olaylar başınızdan geçmiş olamaz. Bu tarz şeyler o karakter için hazırladığımız şeyleri etkileyebilir sonuçta. Ama yine de, "beni bu adam vaktinde eğitti" demeniz pek de sıkıntı çıkarmayacaktır.
Jirou Ryu wrote:
İşleyemiyorsak aynı şekilde takım kaptanlarını da npc olarak oluşturabilir miyiz?
Oluşturabilirsiniz, bir sıkıntı bulunmamakta sizin yarattığınız karakterlerde.
Jin Ryoken wrote:
September 2nd, 2018, 11:12 pm
Bunun onaylanma durumu var mıdır ? Sonuçta sharingandan bir özellik barındırıyor olması, onaylanması açısından engel midir ?
Bilmem. Başvur, cevaplayalım, denemeden bilemezsin 8-)
Kotegawa Ooki

Post by Kotegawa Ooki » September 6th, 2018, 4:10 pm

O ülkenin veya köyün Shinobilerinin kullandığı ve bildiği özel kodlar veya şifreler var mı?
Image
Künye
► Show Spoiler
Motivasyon/Komplikasyon/Özellik
► Show Spoiler
► Show Spoiler
Beceri
► Show Spoiler
Ninjutsu
► Show Spoiler
Taijutsu
► Show Spoiler
Genjutsu
► Show Spoiler
Karakterin Üzerinde Bulunan Ekipmanlar/Eşyalar Standart
► Show Spoiler
Cynic
Laplace
Laplace

Post by Cynic » September 6th, 2018, 4:29 pm

Sizin bildiğiniz kadarı ile yok.
Jirou Ryu

Post by Jirou Ryu » September 11th, 2018, 4:11 pm

Bir shinobi, medic-nin olmasa bile başka bir insana chakrasının bir kısmını aktararak rahatlamasına yardımcı olabilir mi?

Uzakta gorev yapan bir shinobi'nin jutsu dışında şehir ile iletişim kurmasının en kısa yolu nedir? Haberleşme ne şekilde gerçekleşiyor?
Image
I'm Kita Usagi's bitch.
Künye
İsim: Jirou Ryu
Element: Raiton
Seviye: C-Rank
Ryo: 235.000 Ryo
Prestij: 2 PP
Ün: 29
Kullanılabilir GP: 0 GP
Motivasyon
Tek adam olmak: Tüm dünyayı tek bir çatı altında toplama hedefi onun motivasyonudur. Bu sayede dünyadaki tüm gereksiz savaşları sonlandıracağına inanmaktadır ve gerekirse bunun için bir savaş daha çıkartmaya hazırdır.
Komplikasyon
Kanayan yara: Ailesinin ölüp ölmediğini bilmemek onun kalbine saplanmış bir hançer gibidir. Sürekli kanamasına, sürekli acımasına sebep olmaktadır. Her zaman aklının ucunda bu soruyla yaşamasına sebep olmaktadır ve kim bilir belki bu soru onun sonu olacaktır.

Özellikler
Yeni Avcılar Karakter Bingo Kitabı’nda bulunan bir kaçağı başarılı bir şekilde avlamış olduğu için shinobiler içerisinde daha tanınır hale gelmiştir. Bu tanınmanın getirisi olarak da, diğer shinobilerle girdikleri etkileşimlerde, daha saygı duyulur ve sözleri daha dinlenir olmaktadır. Karakterin durum içerisinde mantıklı hareketleri –mevcut stat ve becerileri de dikkate alınarak- diğer shinobiler tarafından fazla sorgulanmaz.

Bu özellik GP veya PP harcayarak geliştirilemez. Tamamen kurgusal bir yapısı bulunması nedeniyle, karakter bu özelliği kaybedebilir.

Üç Kişinin Sırrı Ishichou ile karakter arasında geçen konuşmalar sırasında karaktere verilen gizli görev nedeniyle, Ishichou’nun karaktere duyduğu güven artmıştır. Bu sayede karakter Ishichou’ya daha ulaşabilir olduğu gibi, karakterin bilgi erişimi, görüş alışverişi veya benzeri konularda Ishichou tarafından daha iyi bir yönlendirilmesi muhtemeldir. Bununla birlikte, Ishichou’nun artan güveni karakterler üzerinde başarı konusunda daha büyük baskı oluşturmaktadır. Karakter hatalı karar almaktan ve hatalı adımlar atmaktan çekinmektedir. Bu nedenle karakter, doğrudan bir aksiyon alırken daha öncekilere nazaran daha düşünceli bir şekilde hareket etmektedir.

Bu özellik karakterin diğer shinobi ve kişilerle etkileşimine herhangi bir etkide bulunmaz. Bununla birlikte tamamen kurgusal bir yapısı bulunması nedeniyle, karakter bu özelliği kaybedebilir.

Güç: 10
Çeviklik: 11
Kondisyon: 6
Potansiyel: 5

Beceri Listesi
[Güç] Atletizm: 10
*[Kondisyon] Form: 10
*[Potansiyel] Ninshuu: 5
*[Varlık] Empati: 3

Ninjutsu
Shunshin, D-rank
Otonaku Ashi Jutsu, D-rank
Girigiri, D-Rank
Kizetsu no Jutsu, C-Rank
Choune no Jutsu, C-rank
Jintei, C-Rank
Raiton no Yoroi, A-rank
Raiyata, A-rank

Taijutsu
Musatsu Stili, B-Rank

Genjutsu
Kokuangyou no Jutsu, A-rank
Shibou no Jutsu, B-rank

Özel mod
Kage no Senshi

Karakterin Üzerinde Bulunan Ekipmanlar/Eşyalar
-Kaderin cilvesi sonucu elde edilen Wakizashi (Sırtında bulundurur)
-Özel Üretim Tantou (Belinde, ulaşımı oldukça kolay bir yerde bulundurur)
-Ryu'nun ekstra shinobi ekipmanlarını koymak için kullandığı özel üretim ekipman çantası (Sağ bacağında ulaşımı kolay bir yerde asılıdır.)
Locked

Return to “Arşiv”