Sorularınız
- Ryosei Taira
Re: Sorularınız
Merhaba. Yola çıkmak için kimsesiz diyarladan söylentilere bakıyordum. Bir sorum olacak.
"Tüm bunlar safsata. Savaş, sınır güvenliği, Riaru. Bunların hepsi Amegakure ve Daimyo arasındaki savaşı fırsat bilip o taşı aramak için. Hangi taş mı? Hani şu bir kaç sene önce Gekka mağarasında bulunan, işte o taş. Ben ne bileyim nerede şimdi. Hem kes şu sesini, kenardaki adam bizi dinliyor."
Herhangi bir söylentiyi takip ederken ne kadar özgür davranabilirim? Mesela üstte bahsi geçtiği gibi kenardan izleyen adam olabiliyor muyum? Çünkü bu durumda direkt söylentinin kaynağında başlamış olurum gibi geldi. Yani böyle bir şey yapıp yapamayacağım konusunda emin olamadım. Konuyu açmadan önce de sormak istedim.
"Tüm bunlar safsata. Savaş, sınır güvenliği, Riaru. Bunların hepsi Amegakure ve Daimyo arasındaki savaşı fırsat bilip o taşı aramak için. Hangi taş mı? Hani şu bir kaç sene önce Gekka mağarasında bulunan, işte o taş. Ben ne bileyim nerede şimdi. Hem kes şu sesini, kenardaki adam bizi dinliyor."
Herhangi bir söylentiyi takip ederken ne kadar özgür davranabilirim? Mesela üstte bahsi geçtiği gibi kenardan izleyen adam olabiliyor muyum? Çünkü bu durumda direkt söylentinin kaynağında başlamış olurum gibi geldi. Yani böyle bir şey yapıp yapamayacağım konusunda emin olamadım. Konuyu açmadan önce de sormak istedim.

O konuda orijinal olabilirsiniz. Bunlar duyduğunuz şeyler. O fısıltıda bahsi geçen konuşmayı duymuş olabilirsiniz veya bir diğer fısıltıdaki bozuk para olayı başınıza gelmiş olabilir. O konuda pek bir sınırlama yok mantık çerçevesinde kaldığınız sürece.
- Kasumikage Teki
- Kusagakure
Yumi Dou stili kullanan birisi aynı zamanda El Hassasiyetini de yükseltir ise, bu durum ok/yay kullanımına yarar sağlar mı?

毒
► Show Spoiler
El hassasiyeti için şöyle bir ibare bulunmakta:
Fakat yay kullanımı parmak ve elden ziyade kol ve gövde ile alakalı bir durum. Bu bağlamda bu beceri yay kullanımına veya Yumi-dou stiline bir katkı sağlamaz.Rehber wrote:Bu el hareketleri yan kesicilik, basit el illüzyonları veya maymuncuk kullanımı gibi her türlü hassas el ve parmak koordinasyonu gerektiren hareket olabilir.
- Okawa Ringo
- Ishigakure
Selamlar. Sorum Efsanevi Yaratıklarla ilgili.
Yaratığımızın özel yeteneği seviye atlaması ile birlikte gelişebiliyorsa, bu gelişim dikey doğrultuda mı gerçekleşiyor? Yani özel yeteneği 'çok iyi görmek' olan bir kontrat, seviye atlamasıyla beraber özel yeteneğini 'çok daha iyi görmek, kusursuz bir gece görüşüne sahip olmak' şeklinde yeteneğinin kapsamı dahilinde mi ileri taşıyor?
Şimdiden cevaplar için çok teşekkür ederim.
Yaratığımızın hikaye içerisinde seviye atladığını varsayalım. B-Rank bir yaratık, A-Rank oldu. Boyutu ve özel yeteneği gibi seviyesine bağlı olarak sınırlandırılan öğeler gelişebiliyor mu? Eğer gelişiyorsa, bu gelişim oyuncu tarafından mı belirleniyor? Yoksa evren yöneticileri tarafından mı belirleniyor? Bir çok hayvanın insanlara nazaran daha kısa sürelerde büyüyebildiğini biliyoruz, Gamakichi seriden buna bir örnek olabilir. Evren genelinde yaşanan bir zaman atlaması, buna zemin hazırlayabilir mi?Yaratıklar seviye atlayabilir, fakat bu RP içerisinde gerçekleşen bir durumdur.
Yaratığımızın özel yeteneği seviye atlaması ile birlikte gelişebiliyorsa, bu gelişim dikey doğrultuda mı gerçekleşiyor? Yani özel yeteneği 'çok iyi görmek' olan bir kontrat, seviye atlamasıyla beraber özel yeteneğini 'çok daha iyi görmek, kusursuz bir gece görüşüne sahip olmak' şeklinde yeteneğinin kapsamı dahilinde mi ileri taşıyor?
Şimdiden cevaplar için çok teşekkür ederim.

Bu durumun kurallarına yüzde yüz karar verdiğimizi söyleyemeyiz. Bir efsanevi yaratığın seviye atlaması gerektiğinde durumu içli dışlı irdeleyip ona göre bir yol çizeceğiz. Şu anda verebileceğimiz herhangi bir cevap gelecekte değişebileceğinden kafa karıştırmak istemiyoruz.
Merhaba, Raiton no Yoroi hakkında bir sorum vardı. Jutsu'nun açıklamasının bir kısmında;
Tam olarak böyle bir şey yazıyor. Peki iş Genjutsu kısmına gelince nasıl işliyor? Herhangi bir kısıtlama var mı? Ya da kullanımı mümkün mü? Aydınlatabilirseniz beni sevinirim.Teknik açık olduğu sürece Raiton dışında herhangi bir ninjutsu kullanamaz.

I'm Kita Usagi's bitch.
Genjutsu, Ninjutsu'nun bir alt dalı olduğundan mütevellit Genjutsu teknikleri de icra edilemez.
- Kita Usagi
- Ishigakure
Efsanevi yaratıklara PP ödeyip Medic ya da sensör eğitimi alabiliyor muyuz? Bir de kendi yarattığımız teknikleri, ya da bizim bildiğimiz gizli teknikleri Ppsini ödemeden onlara sadece öğrenme GP ücretini ödeyerek öğretebiliyor muyuz?
► Show Spoiler
Oyuncular için hazırlanmış olan yönelimlere sahip olamıyorlar. Ancak yaratım aşamasındaki özel yeteneğini eğer seviyesi yetiyorsa bu tarz kulvarlarda bir şey olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.Kita Usagi wrote: ↑April 26th, 2021, 7:00 pmEfsanevi yaratıklara PP ödeyip Medic ya da sensör eğitimi alabiliyor muyuz?
Evet, öğretebiliyorsunuz, eğer yaratığın mantık çerçevesinde kullanabileceği bir teknik ise.Kita Usagi wrote: ↑April 26th, 2021, 7:00 pmBir de kendi yarattığımız teknikleri, ya da bizim bildiğimiz gizli teknikleri Ppsini ödemeden onlara sadece öğrenme GP ücretini ödeyerek öğretebiliyor muyuz?