Oturduğu yerde kafasını hafifçe öne eğerek düşünmeye başlayan Kensaku, arada bir gözlerini kaçamak bir şekilde seninle buluşturuyor. Bu buluşturmaların her birinde, Kensaku’nun kafasından geçen farklı düşünceler olduğunu rahatlıkla hissedebiliyorsun. Aslında Kensaku da farklı düşüncelerinin bulunduğunu senden gizlemek ister gibi durmuyor. Yarım dakika kadar süren sessizlik içerisinde Kensaku düşüncelerinden kurtulduktan sonra, bakışlarını bir kez daha sana dikiyor.
Konuşmaya başlamak için hafif bir nefes alan Kensaku “O mektupları sana verebilirim. Bu açıdan bir sıkıntım yok. Ancak bu mektubun kimlerin eline geçebileceği, benim açımdan sıkıntı oluşturan nokta. Beni yanlış anlama sakın Riku-san, sana güvenmiyor değilim. Öyle olsa, bunca şeyi sana anlatacak değilim.” diyor. Bu sözlerinin ardından birkaç saniye konuşmasına ara veren Kensaku “Önümüzde iki seçeneğimiz var gibi görünüyor. Sen bana güveniyorsun, ben de sana güveniyorum. Ancak gerçekten o mektupları istiyorsan, o zaman senin bunları Nise-sama veya Kizashi-sama dışında kimseye vermeyeceğine emin olmam gerekiyor.” diyor. Sözlerine bir kez daha bu noktada ara veren Kensaku hafifçe bir nefes aldıktan sonra “İlk seçenek…” diyor ve sağ eliğini hafifçe yere paralel olacak şekilde kenara doğru açarken “Mektuplar burada kalır, sen olan biteni anlatırsın ve bizim durumumuz Nise-sama’nın isteğinin aksine Gyaku-sama tarafından duyulur. Muhtemelen bu da birliğimizin dağılmasına neden olur ve beraberinde Nise-sama ile Gyaku-sama arasında sorun yaratır.” diyor. Bu cümlelerinden sonra bakışlarını sol eline çeviren Kensaku, tıpkı sağ eliyle yaptığı gibi bir hareket yaparken “İkinci seçenek ise… Sen mektupları alırsın, ancak biz de seni alırız.” diyor. Bu cümlesinden sonra anlık bir sessizliğin ardından Kensaku “Yani o mektupları gerçekten istiyorsan, bizim birliğimize katılırsın. Az önce de dediğim gibi, zorunlu hallerde karar alabilme olanağımız mevcut ve sanırım bu da zorunlu hallerden biri.” diyor gözlerinin içine bakarak. Sanki kafandan bu iki seçeneği düşünmen için sana olanak tanıyan Kensaku birkaç saniyelik suskunluğunun ardından “Ne diyorsun?” diyerek senden bir cevap almak istiyor.